Támogatottaink írták:

"Egykori szaktársammal 2018-ban kezdtünk bele egy társasjáték fejlesztésébe. Az ötletet az adta számunkra, hogy az általános iskolás korosztály ugyan számos népmesével találkozik, azonban csekély olyan van köztük, amelyek a cigány és a roma kultúrából hagyományozódtak ránk. Célunk volt ezen szövegek integrálása egy társasjátékba, oly módon, hogy a gyerekek a varázsmesék felépítését is megismerhessék közben. Az akciókutatással támogatott tesztelési folyamat alatt több mint 150 résztvevő próbálta ki, és segített a játék tökéletesítésében.

2023-ban több konferenciát és publikációt követően a Kathleen E. Dubs Alapítvány segítségével megkezdtük a táblajáték nyomdai kivitelezését. Ennek eredményeként született meg 8 doboz, melyeket hamarosan szeretnénk kistérségi iskolákba eljuttatni az irodalom, illetve a népismeret tanításának támogatására.

Szeretnénk köszönetet mondani a Kathleen E. Dubs Alapítványnak a támogatásért, mellyel megvalósulhatott a projekt. Minden jót kívánunk az Alapítvány munkatársainak, a fiatal kutatóknak pedig sok sikert a szakmai életben!

Köszönettel és üdvözlettel:
Bruszt Míra Tünde
Pécsi Tudományegyetem BTK"

2024. február 10.

"Az alapítvány segítségével beszerezhettem magamnak egy új laptopot, ami megkönnyíti az egyetemmel kapcsolatos teendőim elvégzését, segít a munkámban, mobilisabbá tesz, és sok más helyzetben is nagyon hasznos tárgy tud lenni, így megkönnyíti az életet. Köszönöm a remek lehetőséget!

Domán Imre
Pécsi Tudományegyetem, szociális munka alapképzés"

2024. január 7.

"Ez év szeptemberében ismét a Kathleen E. Dubs Alapítványhoz fordultam, és immár második alkalommal részesülhettem támogatásban, amiért rendkívül hálás vagyok, mivel ennek köszönhetően lehetőségem nyílt részt venni a Skóciában megrendezett, 6th Edinburgh Symposium on Historical Phonology elnevezésű szakmai rendezvényen. A szimpózium során érdekes előadásokat hallhattam, melyek különféle nézőpontokból közelítették meg és vizsgálták a nyelvváltozást befolyásoló tényezőket különböző nyelvekben, illetve nyelvváltozatokban. Emellett találkozhattam olyan kollégákkal is, akikkel korábbi konferenciákon volt alkalmam megismerkedni, valamint anglisztika szakos hallgatóként nagy élmény volt eljutni angol nyelvterületre és a skót akcentus jellegzetességeit személyesen megtapasztalni. Összességében véve a konferencián való részvétel nagyon pozitív élmény volt számomra. Szeretnék ismételten köszönetet mondani pályázatom gyors és pozitív elbírálásáért és azért, hogy lehetővé tették, hogy ott lehessek Edinburghban. Ez rendkívül nagy segítség volt számomra, mert a konferenciautak finanszírozását önerőből nem tudnám megoldani.
További jó munkát és boldog új évet kívánok az alapítvány tagjainak!

Köszönettel és üdvözlettel:
Sajtós Erika
Pannon Egyetem
Anglisztika MA hallgató"

2023. december 10.

"Nagyon köszönöm az Alapítvány kiegészítő támogatását az Erasmus ösztöndíjamhoz, amelynek segítségével megengedhettem magamnak, hogy minimális mértékű szülői támogatással tudjak teljes értékű módon részt venni a programban. Az alapítványi ösztöndíj elnyerésének köszönhetem, hogy be tudtam járni Szardínia szigetét, megismerve annak lakóit, s gyarapítva tudásomat az ottani kultúráról, melyet olasz szakos hallgatóként fontos feladatomnak éreztem. Hálás vagyok továbbá azért is, hogy míg a legtöbb Erasmus programból hazatérő hallgató pénztárcája teljesen kiürül, mi több, rá is fizet, nekem még némi spórolásra is volt lehetőségem, így önellátó tudtam maradni a nyár folyamán, és nem kell a nulláról kezdenem a következő tanévet sem.

Oross Kata
angol-olasz tanárszakos hallgató
Pázmány Péter Katolikus Egyetem"

2023. szeptember 4.

"Hálásan köszönöm az Alapítvány támogatását, amit az elmúlt félévben kaptam, így eltölthettem újabb hónapokat a kollégiumban és nem kellett aggódnom, hogy hogyan térítem meg a kollégiumi díjat.
Nyugodt környezetben tudtam készülni a vizsgáimra, amik a sikerességhez nagyban hozzájárultak.
Olyan élményeket szereztem a kollégiumban, amelyeket nem szerezhettem volna máshol.
Mégegyszer nagyon köszönöm az Alapítvány egész éves támogatását, illetve azt, hogy egyáltalán létezik ez az Alapítvány.
Köszönettel tartozom a névadónak, Kathleen E. Dubsnak, és mindenkinek, aki azért dolgozik, hogy nekünk könnyebb lehessen egy krízishelyzet esetén.

Tisztelettel:
Marosi Réka
PPKE BTK, Anglisztika szak 1.évfolyam"

2023. augusztus 30.

"Ezúton szeretném megköszönni az Alapítvány munkáját, hogy hozzájárultak utolsó egyetemi félévem finanszírozásához. Hatalmas öröm látni, hogy a mai világban, ahol mindenki elrohan a másik mellett, léteznek még olyan emberek és egyesületek, akik tényleg tesznek másokért, önzetlenül. Külön köszönet a gyors elbírálásért, a közvetlen bánásmódért és azért, hogy nyugodtan dolgozhatok a félév hátralevő részében szakdolgozatomon.

Üdvözlettel,
Bálint István Ábrahám
PTE KTK kereskedelem-marketing szakos hallgató"

2023. augusztus 30.

"Hálás köszönetemet szeretném kifejezni az Alapítványuknak, hogy támogatásukkal hozzájárultak az utolsó félévem tandíjának kifizetéséhez. Szeptemberben kezdem meg az utolsó félévemet osztatlan tanárképzésen, ami már az egyéni összefüggő gyakorlatom teljesítését jelenti. Ez rengeteg időt igényel, délelőttönként jelen lenni, délutánonként pedig óraterveket készíteni. Szerencsére a tudományos munkáimmal pályázhattam a PTE által hirdetett ösztöndíjakra és az önköltség jelentős részét össze is gyűjtöttem, azonban a harmada még mindig hiányzott a tandíjamnak. Egy hallgatótársam hívta fel a figyelmemet a Kathleen E. Dubs Alapítvány ösztöndíjára, minek köszönhetően a teljes összeg rendelkezésemre áll. A gördülékeny ügyintézésnek köszönhetően stressz és aggodalom nélkül kezdem a tanévet, hiszen nem kell plusz munkát vállalnom, hanem azt az időt az órákra való felkészülésre és a szakdolgozati kutatásomra fordíthatom.

Köszönettel
Sütő Ramóna
PTE BTK tanárszakos hallgató"

2023. augusztus 30.

"Hálás vagyok az Alapítványnak a támogatásért, mivel így a tanulmányaimat továbbra is gond nélkül folytathatom. A Kuratórium segítségével sikerült szert tennem egy új laptopra, mely az órák folyamán és a tanulás közben is nagy segítség számomra. A részképesség zavarom miatt egy laptop használata elengedhetetlen, hiszen így a jegyzetelés is könnyebb nekem, illetve a mindennapi felkészülést is elősegíti. Külön szeretnék köszönetet mondani a gyors válaszért, hiszen így fel tudok készülni a következő félév eseményeire. Köszönettel a Kathleen E. Dubs Alapítványnak.

Üdvözlettel:
Mészáros Katalin
PPKE BTK szociálpedagógus alapszakos hallgatója"

2023. július 29.

"Szeretném megköszönni az Alapítvány támogatását. Örömmel jelentem, hogy sikeres Ielts nyelvvizsgát tettem július 6-án, így ismételten egy lépéssel közelebb kerültem az álmaim megvalósításához. A nyelvvizsga nem csak a japán egyetemek mesterképzéseire való jelentkezést teszi lehetővé, de egy jó képet ad arról is, hogy mi az, amit még bizony fejlesztenem kell. Nagyon szépen köszönöm még egyszer a támogatást!

Boóz Kitti
ELTE BTK Japanológia mesterszakos hallgató"

2023. július 10.

"Szeretném megköszönni az Alapítvány gyors és pozitív válaszát a pályázatom elbírálásával kapcsolatban. Az Ausztriában eltöltött félévem során óriási segítséget jelentett a Kathleen E. Dubs Alapítvány Ösztöndíja. Az ösztöndíj nagyban hozzájárult az itteni megélhetésemhez, sok anyagai terhet levett a vállamról. Ennek köszönhetően a tanulmányaimra, tanítási gyakorlatomra tudtam teljes mértékben összpontosítani. Ezen felül a támogatásnak köszönhetően lehetőségem volt még jobban felfedezni az országot, megismerni az itteni kultúrát. A félév során olyan élményekkel gazdagodtam, amelyekre mindig szívesen gondolok majd vissza. Ez pedig nem jöhetett volna létre az Önök segítsége nélkül, hálásan köszönöm.

Üdvözlettel,
Hajdú Anna
PPKE BTK angol-német tanárszakos hallgató"

2023. július 9.

"Szeretném megköszönni a  Kathleen E. Dubs Alapítványnak, hogy pénzügyi támogatásukkal hozzájárultak az utolsó egyetemi félévem tandíjának kifizetéséhez. Egyedül nagy valószínűséggel csak úgy tudtam volna fedezni az összeget, ha halasztok és plusz munkákat vállalok az amúgy is meglévő gyakornoki állásom mellé, ezért hatalmas segítség volt, hogy az Alapítvány állta az összeg felét. Ez lehetővé tette, hogy halasztás nélkül tudjak továbbhaladni tanulmányaimmal, jó eredményekkel ráadásul. Továbbá azt is, hogy folytatni tudjam a japán nyelvi és pénzügyi gyakornoki munkámat teljes erőbedobással, amely szintén nagyon sokban hozzájárul a nyelvi előrehaladásomhoz és nagyon szeretem is. Mióta ezen a munkahelyen dolgozom, sokat fejlődött a japán nyelvtudásom, és most, hogy lassan végzek a tanulmányaimmal, remélhetőleg teljes állásban folytatom majd ugyanezt. Arról nem is beszélve, hogy a fennmaradó szabadidőmben (amit az Alapítvány támogatása nélkül plusz munkák vállalásával töltöttem volna) tudtam segíteni a családomnak, el tudtam menni néha önkénteskedni és kutyát sétáltatni, és nem utolsó sorban tudtam készülni és gyakorolni a felsőfokú japán nyelvvizsgára, amit remélhetőleg decemberben le tudok majd tenni.

Nagyon stresszes időszak volt, amikor megtudtam, hogy a mesterképzés utolsó félévét már önköltséges formában kell folytatnom, és rendkívül nagy megkönnyebbüléssel töltött el, amikor megtudtam, hogy az Alapítvány támogatást tud nyújtani, ráadásul az ügyintézés is kimondottan gyorsan és flottul ment. Nagyon hálás vagyok és mindig is hálás leszek ezért a Kathleen E. Dubs Alapítványnak, köszönöm szépen a hatalmas segítséget, és sok sikert kívánok a jövőbeli pályázóknak!

Tisztelettel és köszönettel:
Horváth Barbara
ELTE BTK Japanológia Mesterképzés hallgató"

2023. június 2.

Korábbi támogatottaink írták >>